Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens Hammarbacken har öppnat för sommaren

Annons

Illustratören Werner inledde med att visa hur man kan leka med siffror och bokstäver så att teckningar uppstår.

Det var uppenbarligen en inspirerande start på eftermiddagen för dussinet unga deltagare som därefter kastade sig över målarverktygen med friska tag.

Inger Karlsson som fanns på plats från Studieförbundet Vuxenskolan noterade detta och inbjöd de unga deltagarna till fortsättning av skapande inom ramen för förbundets Bildbarnen i höst.

Man kan tala om en lyckad start på barnprogrammen och fortsättningen ser också spännande ut.

Nästa onsdag handlar det om att lära sig sambadans och 29 juni besöker Annacari Jadling Hammarbacken och berättar om sina slitstarka Sagobyxor.

I jul står framträdanden av Buller och Bång på programmet, det blir trätäljning med Rickard Hane samt ännu ett besök av landets mest bokade barnartist; Bodil och hennes minicirkus.

27 juli kommer ännu en gammal ludvikabekant på besök, multiinstrumentalisten Thomas Lund-kvist, känd som för vuxenpubliken som en av medlemmarna Rajtan Band och möjligen också för de yngsta som upphovsman till musiken i Bamsefilmerna.

Augustiprogrammet inleds med ett framträdande av delar av familjen Jadling; Annacaris make Stefan Olsson och sonen Linus ger programmet Hej och hå, man kan spela på allt. Stefan har tidigare framträtt på Hammarbacken i duon Fingal & Olsson.

Final för programserien blir det 10 augusti då deltagarna får baka och smaka tunnbröd. Förhoppningsvis blir detta lika smakfullt som sommarprogrammet är komponerat.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons