Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen slipper koka-kyl

Annons

- Vi har haft en första beredning politiskt och är överens om att ni får fortsätta som tidigare. Beslutet kommer att tas av kommunstyrelsens arbetsutskott den 21 februari och i kommunstyrelsen den 14 mars, skriver Pettersson till Stensvedens barn och personal.

Bakgrunden till att Stensvedens skola även i fortsättningen vill slippa den omtvistade koka-kylmaten är kommunens nya tvååriga projekt tillsammans med Dalamåltidsservice att bli bäst i norden på offentlig matproduktion till skola, vård och omsorg.

Projektet ska fokusera på nyckelorden kvalitet, valfrihet, kostnader och personalsamverkan och ska drivas nära äldreomsorgsprojektet matlust-livslust.

Det planeras en styrgrupp för projektet med Per Arnborg, Dalamåltidsservice, landstingets Anders Roos och kommunchefen Kalle Gustafson.

Stensveden slipper att delta i projektet och tillåts att ha en egen mathantering:

Stensvedens argument för att få behålla egen matproduktion var:

"Förskolan har under lång tid haft natur och miljö som en grundsten för sin verksamhet. Natur och miljö var så viktigt för oss att vi beslöt oss för att försöka bli en miljöskola. Efter mycket arbete fick vi år 2000 som första förskola/skola utmärkelsen "MiljöskolaÕ av Myndigheten för skolutveckling och i år har vi erhållit den nya utmärkelsen "Skola för hållbar utvecklingÕ.

"Barnens miljömedvetenhet grundläggs som så mycket annat under deras tidiga år. Därför är det viktigt att få våra barn att tänka och handla för att spara på miljön. "Tänka globalt och handla lokaltÕ är ett talesätt som passar bra i miljötänkandet."

Också Fredriksberg står utanför det nya projektet och där ska ett projekt med lokala inköp och tillagning i ett kök med lokal distribution genomföras enligt vad som kallas Arvikamodellen.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons