Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bärkehus och rivningar

Annons

Jag har hört ett uttryck att man skapar det man fruktar. Och det är precis det Bärkehus gör.

Man har ett antal tomma lägenheter. För att komma tillrätta med det så river man, men personer vill då inte längre bo i Bärkehus regi utan flyttar någon annanstans. Alltså så får man i procent lika mycket tomma lägenheter lik förbaskat.

Men nu bygger de nytt för personer 50+ som bor i hus och som vill flytta till lägenhet, men vad de inte tänker på är att de som köper husen antagligen kommer från Bärkehus lägenheter, så fortfarande blir det lika många tomma lägenheter.

Nu finns det återigen oro på Hökarängen att det ska bli rivningar. En stor del av dem som bor på Hökarängen vill inte flytta till någon annan lägenhet inom Bärkehus, utan det talas om bostadsrätt, husköp, annan hyresvärd i Smedjebacken eller till Ludvika så Bärkehus kommer inte få färre tomma lägenheter genom att riva.

Det borde vara bättre om man satte sig ner med kommunen, föreningar och ungdomar och tog reda på vad som saknas i Smedjebacken för att få folk att bo kvar. En sak kanske kan vara att se till att få bättre bussförbindelse med Ludvika kvällar, nätter och helger.

Så Bärkehus skapar verkligen själv det man fruktar mest; tomma lägenheter.

TACK OCH LOV HUSÄGARE

Mer läsning

Annons