Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara pojken bland kyrkofolket

Annons

81-årige Arthur Lindqvist har varit verksam i många år som kyrkopolitiker för socialdemokraterna. Han tycker inte att det är något fel med att ledamöter i valberedningen föreslår andra ledamöter i valberedningen till olika uppdrag.

- Det är inte så ovanligt, likadant kan det vara inom kommunen, förklarar kristdemokraten Torsten Larsson. Med sina 46 år är han en av de yngre kyrkopolitikerna.

- Det var meningen att jag bara skulle vara med i valberedningen men då andra tackade nej fick jag lov att ställa upp i kyrkonämnden också, säger Torsten Larsson.

Kyrkofullmäktige, som fastslås genom kyrkovalet, utser valberedningen, för Järna, Nås och Äppelbo kyrkliga samfällighet sitter följande personer i valberedningen; Högosta Elov Johansson, ordförande, Arthur Lindqvist, Mary Ahlén, Torsten Larsson, Per Brandser, Per-Erik Jont och Karin Backman.

Då valberedningen sammanträdde den 29 november var Lennart Jonback ersättare för Karin Backman.

Samtliga som var med på valberedningens möte fanns med på det förslag på 13 ledamöter som skulle väljas till kyrkonämnd och detta godkändes av kyrkofullmäktige. Samfällighetens kyrkonämnd för 2002-2005 består av Lena Mossfeldt, Marja Kilpiö, Per Brandser, Torsten Larsson, Arthur Lindqvist, Mary Ahlén, Ann-Marie Hellenberg, Högosta Elov Johansson, Ruth Andersson, Hed Gunnar Larsson, Per-Erik Jont, Lennart Jonback och Britta Lindberg. Dessutom är kyrkoherden, Robert van Aarem, med i kyrkonämnden.

Av budgetberedningens sju ordinarie ledamöter kommer fem från valberedningen; Torsten Larsson, Arthur Lindqvist, Högosta Elov Johansson, Per-Erik Jont och Lennart Jonback. De två övriga är Marja Kilpiö och Ann-Marie Hellenberg.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons