Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bara en fasad"

Annons

Ett 15-tal utställare, de flesta tatuerare fanns på plats och bland besökarna återfanns många med tatueringstankar. Som exempelvis Robin Madsen som lät tatueraren Micke Byman förgylla överarmen med demoner och andra otrevligheter.

- Men det är nog bara en fasad som visar hur snäll jag egentligen är innerst inne, menade Robin med ett leende.

Om farmor ler när han visar upp tatueringen för henne är dock en annan historia.

- Nja, hon hon säger nog inget, bara suckar.

Fredda Brickman driver tatueringsstudion Par i hjärter i Borlänge. Självklart hade han sin monter på mässan och där hade han besök av Maria Engberg från Falun som ska få ett stort spindelnät med olika symboler in-tatuerat på höger arm.

- Tatueringar är snyggt och jag vill ha fler. Min första tauering gjorde när jag bara var 15 år. Då hade jag mina föräldrars tillåtelse, berättar Maria.

Tatuerare Brickman är djupt koncentrerad på sitt arbete och fyller i färg efter färg i Marias tatuering som växer fram alltmer.

- Men det är flera timmars arbete som återstår. Efter en hel dags tatuerande är man faktiskt totalt slut. All koncentration suger musten ur en, förklarar Fredda Brickman.

Under mässan genomfördes också en tävlingar i olika tatueringsklasser.

- Jag ska ställa upp med ett par av min tatueringar, bland annat Marias spindelnät, avslutar Fredda Brickman och gaddar vidare.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons