Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bankomat förblir stängd i månader

Annons

- Vi har påtalat problemet en längre tid, men nu är tålamodet slut, sade Securitas skyddsombud Thomas Nordqvist i samband med att man beslutade om att stänga bankomaten.

- Naturligtvis vill vi inte exponera vare sig vår egen personal eller de från Securitas för några som helst risker. Vi kommer därför att så snart det är möjligt utföra de säkerhetsåtgärder som krävs, sade Nordeas ansvarige för Järnakontoret, Lars-Olof Björklund, som nu är pensionerad.

Kriterierna som ska uppfyllas för att få Securitas att börja ladda bankomaten igen är många.

Bland annat ska utrymmet förbättras där laddningen sker med säkerhetsdörr med tittöga och speciallås samt mindre insynsskyddat.

Vissa fönster ska eventuellt förstärkas eller tas bort. Dessutom ska utrymmet ha rörelse- och överfallslarm installerade.

Först när dessa krav är uppfyllda kommer Securitas att häva stoppet.

Än i dag har inte arbetet kommit i gång.

- Mycket ska göras både in- och utvändigt vid kontoret och ännu har vi inte fått någon tidsplan, säger Nordeas nya ansvarige för Järnakontoret, Anna-Karin Lind.

Det är byggföretaget Nils Skoglund AB från Leksand som fått beställningen och kommer att bygga vid Nordeas Järnakontor.

- Vi planerar att starta arbetet i början av vecka 13. Väggar ska rivas, ventilationen flyttas och dessutom tillkommer målningsarbetet. Detta är ändå bara invändigt, säger Janne Jansson från Nils Skoglund AB.

Han berättar vidare att bygglov måste sökas eftersom en exteriör förändring kommer att ske i och med att själva bankomaten ska flyttas åt sidan och en dörr ska placeras. Detta har emellertid Vansbro kommun lovat att stå till tjänst med.

Byggjobbet beräknas ta mellan en och två månader

JOHAN RAPPLING /PRAKTIKANT

Mer läsning

Annons