Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bankavgift i onödan

Annons

Åke Lundström i Hjulbäck är en man som inte skjuter upp deklarationen till sista stund. När blanketterna kom i postlådan tidigare i veckan tog han genast tag i deklarationsarbetet.

- Jag gillar att göra rätt för mig och räknade snabbt ut vad jag skulle betala in. Förr fanns det alltid två inbetalningsblanketter med deklarationen, en för bankgiro och en för postgiro, säger Åke.

Men när han som vanligt skulle ta loss plusgiroblanketten från deklarationen visade det sig att det i år endast fanns ett alternativ för betalning, nämligen bankgiro.

- Hur jag än tittade hittade jag ingen annan blankett, så då fick jag väl betala via bankgiro då, fast det kostar mig en extra slant, fortsätter Åke.

Han uträttade sitt bankärende via brevbäraren i går fredag i samband med att gårdagens post delades ut.

Döm om Åkes förvåning och sedemera upprördhet när han i dagens brevskörd hittade ytterligare en försändelse från Skattemyndigheten. Den här gången med två plusgiroinbetalningskort.

- Hade jag bara öppnat posten först så hade jag sluppit lägga ut 47 kronor på bankgirot. Otroligt irriterande! Och dessutom kan ingen förklara varför de inte skickade med postgiroblanketter på en gång, säger Åke Lundström upprört.

Under gårdagen ringde han åtskilliga samtal till bland annat Skattekontoret i Falun.

- Ingen visste någonting eller ville ta något ansvar. De sa bara; "Du skulle ha ringt om du ville ha en annan blankett" och "Skriv om du har något att klaga på".

- Men jag orkar inte skriva och klaga. Ingen verkar ju veta något i alla fall, men jag undrar varför man gör så här. Kan det vara så att det är billigare för Skatteverket att få in pengarna på bankgiro? undrar Åke Lundström i Hjulbäck.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons