Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyspelare utan is

Annons

Stämningen inom bandyklubben är minst sagt upprörd sedan tekniske chefen P-O Dahlström beordrat att stänga av aggregatet till den konstfrusna banan.

Besökare av Herosvallen möts idag av stora vattenpölar på den 107 meter långa och 67 meter breda ytan där det borde vara is.

-I Smedjebacken finns den enda konstfrusna banan i hela landet som inte har is. Det går inte att gå efter datum som man gör i den här kommunen. Man måste se efter hur vädret förhåller sig. Isen skulle ha gjorts under den kalla perioden, när det var gynnsam väderlek. Även om det är plusgrader är det inga problem att hålla isen i bra skick, säger Christer Jacobsson.

Han räknar upp att Falun, Rättvik, Borlänge, Grängesberg, Fagersta och andra orter har is.

-Aggregatet har varit påslaget i två omgångar och vi har haft is, men nu är det soprent på banan igen.

-Det är väldigt illa, speciellt för ungdomarna. Vi hade 130 ungdomar i klubben vintern som var. Ser det ut så här kommer inga ungdomar. Katastrof! säger Jacobsson.

Som tidningen berättade i gårdagens tidning har en charmoffensiv inletts där Herosbandyn använder sig av Fredrik Remes och Jessica Östby för att locka ungdomar till sporten.

-Det har varit inspirerade ungdomar hit till vallen och vänt. De har blivit intresserade i skolan och sedan åkt hit för att prova bandy - men det går ju inte, säger Jacobsson suckande.

Seriespelet skulle ha börjat också, med andra matchen på söndag, men Smedjebackslaget får byta med motståndarlaget.

-Det här är andra matchen som vi får ändra. Vi får skifta med Djurgården och åka till Stockholm för att spela bortamatch istället. Ikväll får vi träna i Fagersta på Västanfors bana, säger Jacobsson.

-Herr Dahlström tittar i ett rör - ingen split vision där inte - och det är ingen stor diameter på det röret. Enda gången det inte varit någon form av trubbel med banan är när vår herre sett till den! säger Frank Norgren som är klubbens kontaktman gentemot kommunen.

Tekniske chefen P-O Dahlström försvarar sig med att beslutet är taget av den politiska styrningen i kommunen.

-Varje dag kostar elförbrukningen lika mycket som en villa på ett halvår. Och i den här värmen går det inte att få isen åkbar. Det tar normalt sett fyra dagar att få till isen och nu höll vi på en vecka utan att lyckas. Vi eldar för kråkorna!

-7000 kronor om dagen i enbart direkta elkostnader - det är energislöseri. Det här beslutet tog vi i kommunledningen, men det är jag som blir syndabock säger Dahlström.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons