Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyskolan hotad

Annons

Bandyskolan har sedan den startades för tre år sedan varit mycket populär. Närmare 100 barn har varje vinter deltagit.

Inför årets upplaga ökade intresset ännu mer genom bandyns charmoffensiv i kommunens skolor.

Klubbens "bandyambassadörer" Fredrik Remes och Jessica Östby har talat sig varma för bandyn under parollen "Bandy är kul med IK Heros".

Den framgång som klubbens projekt mäter i det stigande intresset bland skolbarnen riskerar dock att sluta med ett magplask på den isfria och dyngsura bandyplanen.

Tanken var att bandyskolan skulle ha startat redan förra tisdagen, den 28 november. Men den dagen tryckte tekniska kontorets personal för andra gången den här hösten på isaggregatets "off-knapp".

Hos IK Heros talas det om den sorgliga synen av bandysugna ungar som hoppfulla kom till bandyplanen på utsatt tid med skridskor och hjälm.

Även om det ännu inte tagits något definitivt beslut pekas den 12 december ut som en sorts ödesdag för bandyskolan.

- Bland ungdomsledarna har det talats om att finns det ingen åkbar is då kanske det är lika bra att ställa in för den här säsongen, säger Jörgen Hjelm.

Han vill dock inte stänga dörren helt. Hoppet om lägre och mer vinterlika temperaturer finns fortfarande.

Men det är förstås inte bara bandyskolan som lever farligt. Till seriespel har klubben anmält två ungdomslag, P-9 och P11.

- Nu kan vi inte skjuta på seriematcherna längre, och hemmamatcherna måste vi spela på bortais. Alltså, vi måste hyra in oss på en annan plan.

Och det kommer att kosta pengar. Hur mycket mer har Jörgen Hjelm ingen klar uppfattning om i dagsläget. Men det lär handla om tusenlappar, utöver de extra resor som lagen måste göra.

- Det börjar bli kris, säger han.

Hoppet ställs nu till att kommunen skjuter till pengar. Alternativet är att dra sig ur serierna.

På onsdag sätter sig IK Heros styrelse ner till möte. På dagordningen lär det i stort sett finnas en enda punkt, isbristen.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons