Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyisen brandskadad

/
  • Brasa på isen. IK Heros sportchef Christer Jacobsson trodde knappt det var sant att någon eldat på bandyisen. Polismannen Mårten Jonsson är på plats för att ta emot anmälan. Foto: Janne Eriksson

Annons

Av hettan smälte isen ner till gruset. Under gruset ligger i sin tur de plastledningar som leder runt köldmediet – en saltlösning. Och i helgen har IK Heros seniorlag match.

Men någon katastrof vill vare sig sportchefen Christer Jacobsson eller vaktmästaren Hans Hoffman tala om. I varje fall inte än.

Så länge det är minusgrader är det ingen fara. Isen går att reparera bedömer de. Men skulle vädret slå om och bjuda på flera plusgrader är det värre.

– Men jag känner mig helt lugn, säger Hans Hoffman.

Under onsdagsförmiddagen återstod dock en mycket viktig riskfaktor att kolla upp – att inte ledningarna i banan tagit skada av hettan. Strax före lunch kunde Hans Hoffman lättat meddela att allt verkade fungera.

– Vi har provkört systemet från båda håll och det verkar vare sig finnas någon läcka eller att ledningen krympt ihop av värmen.

IK Heros har jämfört med andra föreningar klarat sig hyfsat från skadegörelse och andra brott. Det tycker i alla fall sportchefen. Han nämner att klubben hittills, ungefär en gång om året, ”bara” utsatts för inbrott och stölder.

Men att någon skulle komma på tanken att släpa den stora soptunnan av plast över isen och tända på hade vare sig Christer Jacobsson eller någon annan kunnat föreställa sig.

Den som först upptäckte förödelsen var klubbens skridskoslipare Sven-Erik Nykvist som var förste man på plats under morgonen.

Polis tillkallades till bandybanan. En polisanmälan är ett måste vid eventuella kontakter med försäkringsbolaget.

Om ledningssystemet klarat sig tror dock inte Christer Jacobsson att det som inträffat resulterar i några större kostnader. Han konstaterar att utöver den uppeldade tunnan försvann även ett par andra, mindre soptunnor.

– Dom är spårlöst borta.

Tilläggas kan att under den senaste tiden har ett flertal soptunnor satts i brand i Smedjebacken.

Mer läsning

Annons