Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bananrepubliken Sverige

Annons

Katastrofkommissionens utomordentligt noggranna redogörelse över händelseförloppet efter det att tsunamikatastrofen blev känd här hemma, kom sannolikt för svenska folket och icke minst berörda personer/myndigheter som en chock.

Sedan har vi matats med den ena häpnadsväckande dokusåpan efter den andra, där berörda parter skyllt ifrån sig, där minnet sviktat, där man visat en inkompetens, som är otrolig, där handlingsförlamningen varade i flera dygn.

Men vad som är mer beklämmande är att man på ett ovärdigt och omänskligt sätt börjat föra in politiska tankegångar i denna djupt tragiska händelse utan att ta hänsyn till anhöriga och vänner. Att politiker är hårdhudade det vet man, men att de var så okänsliga så att de nu utpekade politikerna och deras handgångna personer icke har en tanke på att själva avgå, det är fullständigt häpnadsväckande. Sådant kan bara hända i Sverige. I de flesta länder hade man avgått på studs.

Men det blir väl som vanligt. När allt så småningom lagt sig kommer en del av berörda personer att utnämnas till generaldirektörer, landshövdingar eller ambassadörer och märk väl, det spelar ingen roll om vederbörande saknar kompetens, huvudsaken är att man har den rätta partiboken.

Sverige har blivit en bananrepublik och svenska folket kommer ännu en gång att kröka ryggen inför det etablerade maktetablissemanget.

CHRISTIAN VON SYDOW MEDLEM I SPI

Mer läsning

Annons