Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakslag för kommunen

Annons

Kommunen har, enligt den socialistiska majoritetens beslut, i olika omgångar och hittills utan framgång överklagat de beslut som Skolverket fattat angående Vörderås natur- och kulturskola.

När det gällde överklagan om bidrag till friskolan hade kommunen inget stöd i kammarrätten. Kommunen beslutade att överklaga rättens beslut, men någonstans på vägen kom den kommunala överklagningen bort.

Enligt vad som uppges har brevet lämnats på posten i Malung och sedan inte återfunnits. Det har således försvunnit i Postens hantering någonstans mellan Malung och Stockholm.

Ansvarig tjänsteman i Malung, kommunchefen Jan Hedvall, kontrollerade inte att brevet hade kommit fram i tid och när det hela uppdagades hade kammarrättens beslut vunnit laga kraft.

Kommunen begärde då så kallat "återställande av försutten tid", första hand på grund av att överklagningen förkommit. Men det struntar regeringsrätten i:

- Vad kommunen anfört i fråga om postförsändelsen är inte tillräckligt för att giltig ursäkt ska anses föreligga, fastslår regeringsrätten.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons