Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakning över generationsgränserna

Annons

Bakom disken står Ingalill Mårts och slår febrilt på kassaapparaten. Folk kommer och går. Ett par beställer pizza, troligen till någon stor fest. På beställningslistan finns även pajer av alla de slag.

- Butiken driver jag och dottern Anna Karin tillsammans. Vi har också hjälp av pappa som snickrat och målat här, säger hon då vi berömmer inredningen.

Längre in i lokalen, som består av bageri och butik, står mamma Vivan Hedlöf och gräddar vaniljbullar. Åtgången är så stor att hon får lägga de varma bullarna direkt i papperskassar.

Det var då Anna Karin var mammaledig från Grådö mejeri, där hon jobbat sen hon slutade skolan, som hon började hjälpa till lite här, säger Ingalill innan hon fortsätter med nästa kund.

- Jag får alltid köpa bröd med mig hem till Lidingö, säger sommarstugeägaren Lena Hallström och tipsar om olivbrödet och de goda Rimbobullarna som tyvärr tagit slut.

Jobbigt?

- Nej, för mig känns det inte jobbigt att gå till jobbet. Det är lättare att baka härinne än i köket, säger Ingalill och sneglar mot boningshuset. Vi använder samma råvaror. Men skillnaden är att här finns allt på plats och man behöver inte plocka undan så mycket.

I butiken finns även ägg, tomater, sylt, hantverk och fårskinnsfällar från får som sonen Bengt Erik fött upp.

Var äggen kommer ifrån hör vi då vi går förbi en ladugårdsbyggnad på väg till bilen.

MONICA ELMQUIST BROMAN

Mer läsning

Annons