Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bageri på offensiven

Annons

Pyramidbageriets vd gör ingen hemlighet av att "brödkriget" i länet har trappats upp av det faktum att Vikabröd i Stora-Skedvi fått ny ägare, Leksandsbröd.

- En större och effektivare försäljningsorganisation som Vikabröd nu blir en del av innebär givetvis att konkurrensen om knäckebrödsköparna hårdnar, konstaterar Anders Widholm.

Han borde veta vad han talar om. Pyramidbageriets chef har nämligen 18 års erfarenhet av uppdrag för Leksandsbröd. Han bor fortfarande i Leksand och rör sig således dagligen i Dalarnas främsta "knäckebrödsbälte".

Pyramidbageriet väljer att möta konkurrensen genom att gå på offensiven. I dagarna presenterar företaget en utökning av sortimentet. Bageriet lanserar en knäckebrödskaka stor, eller rättare sagt liten, som ett traditionellt smörgåskex. Brödet är bakat fullkornsråg, vete- och majsmjöl, vatten, surdeg, jäst och salt. Brödkakan är fett- och sockerfri.

- I en tid när vi ökar vår andel på knäckebrödsmarknaden i gäller det att introducera nya produkter hela tiden. Jag tror att vårt smörgåskex ska nå framgångar både hos normala konsumenter och i restaurangnäringen, säger Anders Widholm.

Visserligen drabbades företaget i går av ett långt driftstopp på grund av ett allvarligt fel i en maskin. Men att det är stor framtidstro i Pyramidbageriet bevisas också av att företagets styrelse i nästa vecka vecka beslutar att investera en miljon kronor i en ny silo för förvaring av 20 ton mjöl.

- Därmed slipper vi i stort sett all hantering av säckar vilket besparar oss både tid och utrymme, fastslår företagets vd.

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons