Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baez får inte sjunga för soldater

Annons

Protest- och vissångerskan Joan Baez får inte sjunga för sårade soldater på Walter Reedsjukhuset i Washington, skriver hon i tidningen Washington Post.

Rocksångaren John Mellencamp hade bett henne vara med på en konsert som han hållit för soldaterna. Men sjukhuset sade nej till hennes medverkan, uppger Baez på torsdagen enligt tidningens nätupplaga.

Pacifisten Baez kritiserar skarpt USA:s krig mot Irak, precis som hon gjorde när USA förde krig mot Vietnam på 1960- och 70-talen. Men sjukhusets talesman Steve Anderson säger att skälet till att hon inte fick komma till Walter Reed var att hennes deltagande anmäldes "bara två dagar före konserten". Han skriver i musiktidskriften Rolling Stones nätupplaga att "dessa tillagda anspråk inte ingick i uppgörelsen".

Den amerikanska militärledningen har inte kommenterat varför Baez inte fick delta i konserten. Enligt Baez hade Mellencamp bett henne sjunga två sånger.

Mellencamp har liksom Baez har varit en skarp kritiker av Irakkriget. Men när han framträdde inför de sårade soldaterna i fredags teg han med sin kritik. Dagen efter skrev Washington Post att han belagt sig själv med munkavle.

TT

Mer läsning

Annons