Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badhuset ska vara kvar

Annons

Men det förvånar honom inte att folk i Grängesberg drar dessa slutsatser nu när Spendrups vill diskutera "badhusets framtid".

-Det här har det pratats om i Grängesberg ända sedan det blev bestämt att vi skulle bygga ut badet i Ludvika.

-Men jag kan garantera att vi aldrig med en bokstav diskuterat i termerna att vi ska lägga ner badhuset. Och det tänker vi inte göra nu heller, badet ska vara kvar.

Kultur- och fritidsbasen poängterar att man nu tillsammans med Spendrups kommer att utreda företagets behov och där utgångspunkten ska vara att finna lösningar som är så bra som möjligt för alla parter.

-Givetvis ska vi försöka hitta lösningar så badet kan bli kvar och jag tror att det går att lösa så att Spendrups behov tillgodoses samtidigt som badet blir kvar.

Kan du garantera att badhuset har en framtid?

-I den här välden kan man inte garantera någonting men jag tror inte att Jens (Spendrup) ännu riktigt har funderat över hur deras nya in- och utfart kan se ut.

Vad är viktigast -att Spendrups kan expandera eller att badhuset blir kvar?

-Det är viktigt att Spendrups kan expandera och att det skapas jobb men det är också viktigt att vi inte river allt i Grängesberg, vi måste värna om samhället. Ska vi kunna locka folk till Grängesberg så måste det finnas service i samhället.

Som NLT skrivit i veckan är bryggeriet också intresserat av att komma över marken där folkparken ligger så företaget i framtiden kan bygga ut sina anläggningar.

-Det är givetvis otroligt positivt att de vill expandera i Grängesberg. Ska vi ställa ett bevarande av folkparken mot nya arbetstillfällen vid Spendrups så anser jag att vi får släppa parken. Arbetstillfällena är för viktiga.

-Vad gäller parken får vi hitta andra lösningar och kanske bygga upp en park i exempelvis -Dynamitenområdet eller vid Cassels, tycker Ingvar Henriksson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons