Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både gul och vit och svart

Annons

Svar till "Rumpmas",

den 11 augusti:

Signaturen skriver ironiskt och insinuant om att vårt mångkulturella land skulle tillåta kvinnoförtryck och att det är dags, på grund av muslimer, att våra kvinnor sätter på sig burka.

Maken till islamofobi får man leta efter. Till vårt land borde alla flyktingar vara välkomna och alla har att följa svensk lagstiftning som står fri från alla religioner, tack och lov. Såväl fri från kristna fundementalister som judiska och muslimska dito.

Däremot har alla rätt att ha sin kultur och kritik med sig så länge de inte diskriminerar och förtrycker sina medmänniskor, det vill säga bryter mot svenska lagar.

En stilla undran över Rumpmas är om han är lika rädd för människor som är gula, svarta och så vidare och om de måste ha samma färglösa och bleka färg som en del svenska medborgare har, för att de ska vara godkända.

Jaga

lodjur

Cirka 60 procent av alla svenska lodjur finns i Värmland och delar av Örebro och Västra Götalands län. Inom samma område finns också större delen av den svenska vargstammen. Att så många rovdjur finns koncentrerade inom en mycket begränsat område drabbar både viltstammarna och tamdjuren. Många har svårt att acceptera att det skall få finnas så många rovdjur just i deras trakter.

För att minska på trycket från rovdjuren bör man få större möjligheter till skyddsjakt på varg och både avlysningsjakt och skyddsjakt på lodjur. De senaste åren har det inte varit tillåtet med avlysningsjakt utanför renbetesområdet. Det är inte rimligt att en tiondel av Sveriges yta skall härbärgera huvuddelen av rovdjursstammarna. Därför måste jakten på främst lodjur bli tillåten igen.

DEN BOFASTE KÄMPEN

Mer läsning

Annons