Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badanläggning stängs i Malmö

Annons

Badanläggningen Aq-va-kul i Malmö stänger på torsdagen och kommer att vara stängd i minst två veckor.

Efter en ny inspektion bedöms att personalen inte kan utföra arbetet i badets driftsutrymmen säkert. Därmed ställs all simundervisning, motionssim och föreningsverksamhet in, skriver Metro.

I slutet av februari stängdes badets 25-metersbassäng sedan det visat sig att betongen i källaren under bassängen är så hårt angripen att stöttor måste förstärka pelare och balkar.

Hela badanläggningen är hårt nedsliten och har orsakat en politisk strid i Malmö.

Enligt en rapport som sammanställts av fritidsförvaltningens tekniske chef Staffan Björk visar beräkningar att en upprustning av badanläggningen kan kosta 100-200 miljoner kronor.

I rapporten talas det om 100-tals läckor i bassängerna, skador i bärande balkar, risk för legionellasmitta i vattnet, armeringsjärn som rostar, bristande larmsystem och ett vattenreningssystem som lider av "överhängande risk för haveri".

Just nu pågår en utredning av kostnaderna för att renovera Aq-va-kul. Samtidigt görs en annan utredning som kartlägger behovet av badanläggningar och simtid för hela Malmö kommun. Båda utredningarna skall vara klara till våren. Då får politikerna ta ställning till om det är lönt att satsa på en renovering av Aq-va-kul eller om man skall lägga ner och bygga nytt.

TT

Mer läsning

Annons