Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtalet med Nautiuls klubbat och klart

Annons

– Henriksson har givit politikerföraktet ett ansikte, dundrar moderaterna Kjell Israelsson och Håkan Frank.

I sammanträdet medverkade också kommunchefen Kalle Gustafson som inledde med en föredragning av det vid det här laget välkända ärendet.
Efter en stunds enskilda överläggningar inom partigrupperna var det så dags att gå till beslut.
Diskussionerna uppges inte ha varit speciellt uppslitande. Hela proceduren var överstökad inom loppet av cirka en timme. Delar av oppositionen lämnade in en skriftlig reservation mot beslutet.
– Vi har godkänt avtalet med Nautilus. Vi har tagit det här nu. Det finns inget mer att kommentera, säger ordföranden Ingvar Henriksson (s).
– Oppositionen menade att vi skulle avstå, men det är alltid risk för skadestånd om man bryter ett kontrakt.
Men har ni följt lagen om offentlig upphandling? Flera företag borde väl ha fått chansen?
– Det finns olika skolor när det gäller upphandling. Det finns de som påstår både det ena och andra. Och vi har faktiskt fått ett förslag från ett annat företag men det håller inte måttet. Det är långt från budet från Nautilus, slutar han.
– Nu har Ingvar Henriksson givit politikerföraktet ett ansikte. Om det inte har funnits tidigare så finns det nu, dundrar moderaterna Håkan Frank och Kjell Israelsson.
– Han har satt kommunen på pottan. Hans agerande att tvinga tjänstemän att skriva på avtalet är helt åt helsike.
– Att på detta sätt, i efterhand, besluta om ett ogiltigt avtal strider mot kommunallagen och hanteringen står i strid med lagen om offentlig upphandling.
I samband med reservationen krävde de, jämte Kerstin Sunnerby (m) och Caj Gunnarsson (bop) att Henrikssons motiv till sitt handlande bör bli föremål för utredning. Fler turer är således att vänta.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons