Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtal slöts utan någon upphandling

Annons

Kommunen fortsätter att samarbeta med Infoma Nord om tidningen Bo i Borlänge. Ett tvåårigt avtal tecknas. Detta utan att någon upphandling skett. Ett avtal värt nästan en miljon kronor plus moms. Infoma Nord är ett handelsbolag som drivs av Folke Nordlöf, gift med kommunalrådet Mariann Nordlöf, s.

Detta kritiseras av miljöpartiet som vill att fler ska få chansen att vara med och räkna på ett anbud.

- Det här känns inte alls bra, säger Sven Pettersson, mp.

- Med tanke på kommunens ekonomi borde fler fått vara med och räkna på det, anser han.

"Bo i Borlänge" distribueras till alla hushåll och företag i kommunen. För detta betalar Borlänge Energi 800 000 kronor plus moms, Stadsbyggnadskontoret 160 000 kronor plus moms.

Intäkterna från annonseringen delas mellan intressenterna. Folke Nordlöf får 80 procent. De tre intressenterna har varsin representant i redaktionskommittén som avgör tidningens innehåll. Folke Nordlöf är ansvarig utgivare och utformar den färdiga produkten.

Borlänge energi svarar för merparten av kostnaden. Vd Anders Lindberg säger att han betraktar tidningen som samhällsinformation. En möjlighet att nå ut med prislistor och annan information som ägarna, kommuninvånarna, behöver veta.

Men en upphandling behöver alltså inte göras?

- Allt ska egentligen upphandlas. Men det här är ett färdigt koncept. Visst har vi funderat. Egentligen är det också en upphovsmannarätt, ett koncept, ett paket.

Byggnadsnämndens tidigare ordförande, Nils Persson, s, konstaterar att det funnits förslag på att utföra informationen i egen regi och på att upphandla. Men han tycker att det är av en så liten omfattning att det inte är nödvändigt att göra en upphandling.

- Vi ser inget billigare sätt att få ut informationen på. Den är också uppskattad, säger Persson.

Mer läsning

Annons