Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avliden fakturerades för outnyttjad tjänst

Annons

- Jag blir förbannad. Våra tjänstemän ska kunna sköta sig bättre än så här, säger Majas make Börje Gustafsson.

Maja Gustafsson blev 86 år och på grund av hennes demensjukdom behövde hon den sista tiden mycket hjälp av sin man.

En tid innan hennes bortgång anmälde Börje Gustafsson sin fru till Granens dagverksamhet för demenssjuka. Något som hon aldrig hann nyttja.

- Efter hennes död dimper det ned en faktura från kommunen som vill att vi ska betala för vistelsen på Granen. Det är inte första gången kommunen försöker ta betalt av mig för tjänster som inte är utförda.

Enligt Börje Gustafsson skickade Hedemora kommun en räkning för bland annat duschning av frun. Något som han själv utförde och inte hemtjänsten.

- Hon ville inte bli duschad av hemsamariterna utan det blev jag som fick göra det. De var här i högst ett par minuter, men skickade ändå en räkning på över 1000 kronor.

Börje Gustafsson blev då upprörd och ringde till kommunen för att klaga. Det slutade med att fakturorna makulerades, men han är fortfarande mycket kritisk till den bristfälliga ordningen.

- Jag förstod att fakturorna var felaktiga. Det är kanske inte alla som gör det utan betalar ändå. Så får det inte gå till.

Jonas Carlgren, ordförande i omsorgsnämnden, säger att han aldrig hört talas om något liknande.

- Vad jag vet har något sådant här aldrig tidigare inträffat. Är det som Börje Gustafsson säger måste vi kolla upp våra rutiner.

Jonas Carlgren råder alla som misstänker att de fått felaktiga kommunala fakturor att ta kontakt med betalningsmottagaren.

MATTIAS SJÖBERG

Mer läsning

Annons