Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avled efter besök på akuten

Annons

Hustrun anmäler nu den behandlande läkaren till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

Det var den 6 augusti i år som den 73-årige mannen färdades med ambulans till akutmottagningen på grund av andningssvårigheter. Mannen hade en dokumenterad KOL, kroniskt obstruktiv lungsjukdom, på grund av stendammslunga och behandlades med syrgas i hemmet.

Vid transporten till lasarettet följde inte mannens hustru med utan packade först i ordning necessär och kläder. Hon hade förväntat sig att mannen skulle bli inlagd på avdelning 3 eftersom det hade blivit resultatet vid tidigare ambulanstransporter.

När kvinnan kommer till mottagningen är det bestämt att mannen inte ska läggas in utan ska åka hem. Hustrun protesterar då och önskar att maken ska vara kvar för observation. Läkaren svarar att det inte är fel på mannens hjärta.

Mannen får hjälp av sin hustru att ta sig hem, med egen bil. De går trapporna upp till sin lägenhet, enligt kvinnan med stor möda, och när de kommer in över tröskeln rasar mannen ihop medvetslös och okontaktbar.

Hustrun anser att en felbedömning skett och anmäler nu den behandlande läkaren till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons