Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avkristningen bland präster

Annons

Petter Söderbäck, distriktsordförande för Svenska kyrkans unga i Västerås stift, tycker att kyrkan är förlegad. Det betyder i klartext att han tycker att gud och hans ord, det vill säga bibeln, är förlegad, men gud är densamme, oavsett trender i samhället. Det som var synd för 2000 år sedan är synd också i dag. Två plus två kommer alltid att bli fyra.

I Romarbrevet 1:27 står det: "Sammalunda övergav också männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes i lusta till varandra och bedrev styggelse man med man".

Det här ger inte utrymme för tolkningar. Det är klart som kristall vad gud säger om homosexualitet. Han älskar den homosexuelle personen. Men inte livsstilen. Skilj mellan sak och person!

Att präster och biskopar, som till exempel Claes-Bertil Ytterberg, säger att de följer Jesus och samtidigt förnekar att det han säger är sant, gör dem till hycklare. Antingen böjer man sig för Jesus eller så förkastar man honom. Det finns ingen tredje väg.

Nu blir präster, som i dag står upp för guds ord, till exempel Gunnar Hellerby diskriminerade. Avkristningen har verkligen gått snabbt i vårt land, och i synnerhet bland prästerna.

Jag säger som Jesus: "Förlåt dem Fader för de vet inte vad de gör".

BENGT ÖHMAN, LEKSAND

Mer läsning

Annons