Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung man knivhögg två på tågperrong i Kumla – döms för grov misshandel

En man i 20-årsåldern som är bosatt i Avesta kommun högg i ett bråk ner två andra personer med kniv på perrongen vid tågstationen i Kumla. Nu har mannen dömts för grov misshandel.

Annons

Mannen i 20-årsåldern klev av tåget vid stationen i Kumla i december förra året när han blev igenkänd av två män som befann sig där. En av männen har uppgett att mannen i 20-årsåldern några dagar innan oprovocerat misshandlat en vän till dem.

Mannen på perrongen ropade till sig mannen som precis klivit av och som kom fram för att prata. Snart började männen höja rösterna mot varandra – och mannen i 20-årsåldern började bli hotfull.

Plötsligt såg en av männen på perrongen att något blänkte till i Avestamannens hand. Männen började dra i varandra och hamnade på marken. De rullade runt och mannen fick ett knivhugg i vänster sida av ryggen. När han reste sig upp fick han ett hugg i höger sida.

När den andra mannen skulle gå emellan fick han ett knivhugg i magen. Mannen förstod först efteråt, när han kollade under sin tröja, att han blivit knivhuggen.

Mannen i 20-årsåldern döms nu mot sitt nekande för två fall av grov misshandel och brott mot knivlagen. Eftersom att mannen inte var myndig vid tillfället för brottet döms han till skyddstillsyn. Om en vuxen person dömts för grov misshandel ska det normalt leda till fängelse i ett år eller mer.

Dessutom ska han betala 28 900 kronor i skadestånd till den ena mannen och ett skadestånd på 29 400 kronor till den andre mannen.

Mer läsning

Annons