Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonårspojke misshandlade man, körde i diket – och slog polis så blodvite uppstod

En pojke i övre tonåren greps efter att ha kört av vägen längs riksväg 70 i Avesta kommun under natten mot söndag. Dessförinnan misshandlade han en annan man – och när räddningspersonal kom till platsen gav han en polis ett knytnävsslag så blodvite uppstod.

Annons
En pojke i övre tonåren misstänks för flera brott och greps av polisen på olycksplatsen. Bild: Niklas Hagman

Händelseförloppet startade enligt uppgifter från polisen med någon form av dispyt mellan en pojke i övre tonåren och en annan person.

Läs också: Ung man frikänns från misstankar om att ha misshandlat och hotat sin mor

– Det har blivit en misstanke om rattfylleri på föraren och han har haft med sig en person i bilen som han gett några knytnävsslag, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.

Ambulanspersonal ska enligt polisen redan ha varit på plats när själva dikeskörningen, som ledde till att ytterligare räddningspersonal larmades ut vid 02-tiden, inträffade.

– Han ska ha kört i diket när ambulansen var där och tog hand om målsägaren.

När polis anlände till platsen blev pojken våldsam även mot patrullen.

Läs också: Polisjakt som slutade med krasch, fräck bilstöld och inbrott i fritidshus – man riskerar nu att dömas på flera punkter

– När polis kommer dit får en ett knytnävsslag mot örat så blodvite uppstår, säger Jan-Åke Sjöström.

Den misstänkte pojken greps och fördes till polisstationen för vidare åtgärder. Han misstänks för rattfylleri, olovlig körning då han saknar körkort, misshandel samt våld mot tjänsteman. Fler rubriceringar kan tillkomma. Olycksbilen tillhör inte den misstänkte.

För Plus-kunder: Skoteråkare förstörde hans skogsplanteringar: "Blev så upprörd att jag försökte följa spåren"

– Han är gripen i nuläget och kommer höras och kontakt kommer ske med vårdnadshavare, men vi har inte kommit längre än så, säger Jan-Åke Sjöström under natten.

Mer läsning

Annons