Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tintin från Avesta en värsting på att baka – "Vi står oss väl i internationell jämförelse"

Tintin Larsson, från Avesta, kan titulera sig världsmästare för unga bagare.

Annons

21-åringen ingick i det svenska juniorlandslag som tävlade om VM-titeln den 11-15 april.

Förutom lagguldet bakade Tintin Larsson även till sig en individuell bronspeng vid UIB:s internationella mästerskap för unga bagare i spanska Valencia.

Pernilla Boström, från Halmstad och Tintin Larsson, Avesta, vann lagguldet i VM för unga bagare. De tog också guld respektive brons individuellt.Foto: Sveriges bagare & konditorer.

Tintin, som arbetar på Lindingö Bröd och Påtisserie, vann lagtävlingen ihop med Pernilla Boström, ursprungligen från Halmstad. Pernilla som vann guld individuellt.

I VM för unga bagare tävlas alltså såväl i lag som individuellt. Varje lag består av två bagare som bakar i tre huvudkategorier – matbröd, söta bröd (bullar, croissant och wienerbröd) och skådebröd (skulptur i bröd).

Årets tema var sport. VM-guldmedaljören Pernilla Boström valde att tolka genom att baka bröd i form av skidor, såväl skådebrödet som figur på matbrödet.

Foto: Sveriges bagare & konditorer.

- Det är fantastiskt roligt att Svenska Juniorbagarlandslaget vann dubbla guld i VM. Vi har många otroligt duktiga bagare i Sverige och de här gulden visar att vi även kommer att stå oss väl i internationell jämförelse framåt, säger Martin Lundell, vd på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som driver Svenska Juniorbagarlandslaget, i ett pressmeddelande.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons