Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tingsrätten köper inte förklaring om okänd förare – kvinna döms för grov olovlig körning

En kvinna från Avesta kommun har dömts till dagsböter för grov olovlig körning. Hon körde bil i hemkommunen trots att hon saknade körkort.
Kvinnan förnekar brott och hävdar att det var en okänd man som körde bilen, en förklaring som tingsrätten inte köper.

Annons
En kvinna från Avesta kommun har dömts till dagsböter för grov olovlig körning. Hon körde bil i hemkommunen trots att hon saknade körkort. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

1970: 42 anställda snöröjare i Avesta, 2018: 12 anställda snöröjare – "Det var ett helt annat system då"

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Kvinnan i fråga är i 55-årsåldern och bosatt i Avesta kommun. Den 28 oktober i fjol mötte en polisbil en personbil i Krylbo, Avesta kommun. De såg att bilen kördes av en kvinna samt att det satt en annan kvinna på passagerarsätet.

Poliserna kollade upp registreringsnumret på bilen och såg att den var avställd och belagd med körförbud samt var skriven på en kvinna som saknade körkort. Därför vände de och följde efter bilen.

När bilen stannade såg poliserna hur två kvinnor klev ur. De konfronterade kvinnan som klivit ut från förarsidan. Enligt polisen som vittnat under rättegången så är det inte troligt att någon annan än denna kvinna körde bilen.

Kvinnan själv har förnekat brott. Hon har hävdat att hon och hennes väninna fick skjuts av en okänd man, i hennes avställda bil. Hon kände inte igen mannen. Kvinnan har berättat att när de mötte polisbilen blev mannen rädd eftersom han saknade körkort. Han svängde av och hoppade ur bilen och sprang i väg. Kvinnan tog då nycklarna och lämnade bilen. Hon hävdar dock att hon aldrig körde den.

Falu tingsrätt köper inte kvinnans förklaring utan anser att polismannens vittnesmål visar att det står klart att det var kvinnan som körde bilen, trots att hon saknade körkort. Då kvinnan flera gånger tidigare dömts för olovlig körning dömer Falu tingsrätt nu kvinnan för grov olovlig körning.

Hon döms till att betala 50 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 2 500 kronor. Dessutom ska hon betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons