Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tingsrätten frikänner man från misstankar om två våldtäkter

En man från Avesta kommun som var åtalad misstänkt för två fall av våldtäkt har frikänts från misstankarna.
Falu tingsrätt anser att bevisningen inte räcker för att fälla mannen för brotten.

Annons

En man från Avesta kommun som var åtalad misstänkt för två fall av våldtäkt har frikänts från misstankarna. Falu tingsrätt anser att bevisningen inte räcker för att fälla mannen för brotten.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

SPORTDOKUMENT: Sju Siljansderbyn vi minns – nu ska ny historia skrivas

Istapparna växer i vårsolen – stora skyldigheter för husägaren: "En varningsskylt räcker inte"

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu frikände mannen är bosatt i Avesta kommun. Han åtalades för en månad sedan misstänkt för två våldtäkter mot en och samma kvinna. Brotten skulle ha begåtts på en plats i Avesta kommun i december i fjol.

Kvinnan har berättat att hon var på krogen och blev väldigt berusad. På vägen hem träffade hon mannen, som hon kände sedan tidigare. Han fick sova hos henne, eftersom han hade glömt sin nyckel. Enligt kvinnan vaknade hon under natten av att mannen tog på hennes kropp. Enligt henne protesterade hon och sade nej flera gånger men mannen hade sex med henne ändå. Detta ska sedan ha upprepats på morgonen.

Mannen själv har förnekat brott. Han har medgett att han hade sex med kvinnan men har uppgett att hon inte alls protesterade utan att det hela skedde under frivilliga former.

Flera vittnen har hörts i rättegången. Ingen av dem har dock varit närvarande när brotten ska ha begåtts utan har vittnat om vad kvinnan och mannen i efterhand har sagt till dem om händelserna. Skärmdumpar på konversationer mellan kvinnan och mannen, samt mellan kvinnan och flera av vittnena lades också fram som bevisning på att brottet skulle ha begåtts.

Falu tingsrätt konstaterar att det står klart att mannen och kvinnan har haft sex vid det aktuella tillfället. Däremot anser tingsrätten att det genom utredningen inte är bevisat att mannen skulle ha insett att kvinnan var så pass berusad att han skulle kunna utnyttja den situationen för att våldta henne.

Tingsrätten anser även att de inte heller är bevisat att mannen skulle ha haft uppsåt att våldta kvinnan. Därför frikänner tingsrätten mannen från brottsmisstankarna.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons