Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tingsrätten frikänner man från misstankar om misshandel – kan ha handlat i nödvärn

En man från Avesta kommun var åtalad misstänkt för misshandel. Han skulle ha slagit en annan man i huvudet. Mannen nekade till brott och hävdade att han handlat i nödvärn.
Falu tingsrätt anser att mannen kan ha handlat i nödvärn och frikänner därför mannen.

Annons
Falu tingsrätt frikänner en man från Avesta kommun som var misstänkt för att ha misshandlat en annan man i centrala Avesta. Tingsrätten anser att mannen kan ha handlat i nödvärn.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Fly kylan och ta en fika: Här är kaféerna i Dalarna som är med i White Guide

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 30-årsåldern och bosatt i Avesta kommun. Den 8 april i fjol var han inblandad i en incident utanför en restaurang i centrala Avesta. Han åtalades senare misstänkt för att ha misshandlat en annan man genom att slå honom i huvudet så att han föll till marken och skadade sig.

Mannen har medgett att han utdelade ett slag men hävdade att han handlade i nödvärn. Han har berättat att det blev bråk utanför restaurangen och att han upplevde det som att han fick ett slag eller en knuff och då reagerade på detta. Han minns dock inte hur den andre mannen föll i marken.

Målsäganden har berättat att han träffade den åtalade mannen på restaurangen och att de sedan råkade i bråk utanför. Han minns ingen fysisk kontakt med den andre mannen innan han fick ett slag i huvudet och föll i marken och slog sig.

Ett par vittnen har berättat om vad de såg av händelsen, men uppgifterna om vad som skedde precis innan slaget utdelades går isär.

Falu tingsrätt anser att det inte går att bortse från att den åtalade mannen kan ha handlat i nödvärn eller upplevt att han befann sig i en nödvärnssituation. Därför frikänns mannen från misstankarna om misshandel.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons