Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor polisinsats i Krylbo – misstankar om mordförsök: "Ingen är gripen ännu"

Artikel 8 av 23
Oroligheter i Avesta
Visa alla artiklar

Ett larm om ett större bråk i Krylbo kom till polisen klockan 21.10 under fredagskvällen. Vid midnatt kom två skadade män till akuten vid Avesta lasarett. Polisen misstänker att de har utsatts för mordförsök och grov misshandel.

Annons
Polisinsats efter larm om bråk i Krylbo. Foto: Niklas Hagman

Minst fem polisbilar åkte på larmet inklusive en hundpatrull. Två ambulanser kallades också till Krylbo. I lite drygt två timmar pågick insatsen.

– Det fanns ingen kvar när vi kom fram, säger Jan Materne, på regionledningscentralen i Örebro. När vi fick larmet lät det det allvarligt initialt.

[+] TV: Här undersöker polisen brottsplatsen – "Fynden ska analyseras"

Poliserna letade för att se om man kunde hitta några spår efter ett större bråk som enligt larmet varit utomhus. Men man hittade inget och lämnade sedan platsen.

Vid midnatt kom två män till akuten på Avesta lasarett. Polis åker till sjukhuset för att träffa männen. Man misstänker snabbt att männen varit inblandade i det bråk som polisen undersökte i Krylbo.

Det har upprättats en anmälan om mordförsök och grov misshandel.

– De båda männen har skador som de inte kan ha tillfogat sig själva, därför misstänker vi att de har utsatts för dessa brott. I övrigt kan jag inte ge några uppgifter om ärendet, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, när tidningen når honom på lördagsförmiddagen.

Hur går ni vidare nu?

– Vi kommer att göra en teknisk undersökning av det som vi tror är brottsplatsen. Sedan kommer vi att göra vissa beslag, bland annat de båda männens kläder. Vi ska även förhöra dem. Men ingen person är ännu ej gripen misstänkt för brotten, säger Johan Wallenius.

Polisen tar gärna mot tips eller information om bråket och den som vill får göra det anonymt. Telefonnumret till polisen är 114 14.

På lördagseftermiddagen hade ännu ingen person gripits misstänkt för brotten.

Alla artiklar i
Oroligheter i Avesta
Annons