Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp i trafiken efter olycka i Avesta – föraren avvek från platsen

En singelolycka inträffade på söndagskvällen på riksväg 70 i höjd med Dalahästen i Avesta.

Annons
Bild: Niklas Hagman

Läs mer: Man misstänks för vårdslöshet i trafik efter olycka i Mora

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 22:01 om att en personbil kört in i ett mitträcke. Orsaken till olyckan är ännu okänd, liksom om någon person har skadats.

Trafikverket varnade för att framkomligheten på vägen påverkas mellan Trafikplats Åsbo och Trafikplats Mästerbo i riktning mot Sala under räddningsarbetet. Trafiken leds om via väg 68, väg 697 och väg 728.

Uppdatering klockan 23:20:

Enligt räddningstjänsten personbilen som körde in i mitträcket blivit stående på höger sidoräcke och hindrat trafiken. Ingen person fanns kvar på olycksplatsen när räddningsstyrkan anlände.

– Vi spärrade av vägen och ledde sedan om trafiken, nu har polisen tagit över ärendet i väntan på bärgare, säger vid 23:20-tiden Håkan Axelsson, styrkeledare i Avesta.

Uppdatering klockan 01:30:

Polisen har uppgifter från vittnen som sett en person lämna platsen och som kan ha varit påverkad. Man har också själva påträffat en man i 50-årsåldern som dessutom står som ägare till aktuellt fordon.

– Men vittnena kunde inte styrka körningen så då blev det inget mer än en anmälan om trafikolycka, säger Johan Wallenius, befäl vid polisens regionledningscentral.

Kartan anger ungefärlig position.

Vet du mer? Har du bilder/film? Tipsa oss här eller skicka sms/mms till 72023 (inled meddelandet med DT) eller mejla tips@dt.se.

Mer läsning

Annons