Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Son frikänns från misstankarna om att ha misshandlat sin mor

En man från Avesta kommun var misstänkt för att ha misshandlat sin mor. Nu frikänns mannen av Falu tingsrätt som anser att bevisningen inte håller.
Mannen i fråga har hela tiden förnekat brott.

Annons
En man från Avesta kommun var misstänkt för att ha misshandlat sin mor. Nu frikänns mannen av Falu tingsrätt som anser att bevisningen inte håller. Foto: Henrik Montgomery/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Motorvärmare sparar både pengar och miljö – om du använder den rätt

Allt fler vägar saltas – trots alla protester: Därför har Trafikverket sänkt gränsen för när en väg ska saltas

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

SÅ KÖPER DU PLUS

Den numera frikände mannen är bosatt i Avesta kommun. Han åtalades tidigare misstänkt för att ha misshandlat sin mor. Detta skulle ha skett i december 2016 i mammans bostad i Avesta kommun.

Mamman har berättat att hennes son kom hem till henne och att de drack alkohol tillsammans. Sonen stannade i bostaden i omkring fyra timmar. Mamman hävdar att sonen plötsligt reste sig och slog henne i ansiktet två gånger så att hon tuppade av. Hon blev svullen och blå i ansiktet och fick nedsatt hörsel på båda öronen.

Sonen har förnekat brott. Han har uppgett att han inte minns var han befann sig den aktuella kvällen och har ingen aning om varför mamman påstår att han skulle ha slagit henne.

Ett vittne, som träffade mamman dagen efter, har berättat att mamman berättade att sonen hade slagit henne. Mamman var röd och blå runt ena örat.

Falu tingsrätt anser att mamman endast kunnat berätta ytterst kortfattat om vad hon och sonen gjort och pratat om under de fyra timmar som han var hos henne, samt att hon inte har uppgett några detaljer kring händelsen, förutom själva slagen.

Dessutom skriver tingsrätten i domen att det kan ha rört sig om en annan gärningsman, eller att mannen själv har orsakat skadorna, exempelvis genom olyckshändelse.

Därför frikänner tingsrätten mannen från misstankarna om misshandel, då tingsrätten anser att bevisningen inte håller för att fälla mannen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons