Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart invigs cirkulationsplatsen vid Skvallertorget: "Förväntar oss färre olyckor"

I somras påbörjades arbetet med att bygga en cirkulationsplats på det så kallade Skvallertorget, i korsningen Kyrkogatan/Bergslagsgatan i Avesta. På fredag, den 4 maj, invigs cirkulationsplatsen.

Annons

I somras påbörjades arbetet med att bygga en cirkulationsplats på det så kallade Skvallertorget, i korsningen Kyrkogatan/Bergslagsgatan i Avesta. Den 4 maj invigs cirkulationsplatsen. Bilden togs i november i fjol.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Näringsministern imponeras av Avesta kommun: "Fantastiskt jobb att lyckas vinna Google till Avesta"

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Stor vinylguide och lista: Här är 16 eftertraktade skivor du faktiskt har en rimlig chans att hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den tidigare fyrvägskorsningen, där Kyrkogatan och Bergslagsvägen möte, i Avesta började i mitten av juni i fjol att byggas om till en cirkulationsplats (rondell).

I ett pressmeddelande skriver Avesta kommun att området långt tillbaka i tiden var ett torg och i folkmun har kallats för Skvallertorget. Avesta kommun påpekar även att före ombyggnationen så stördes trafikflödet ofta av köer från Bergslagsvägen.

- Vi förväntar oss att ombyggnationen ska leda till bättre trafikflöde, minskad miljöbelastning och färre olyckor, säger Mikael Jansson, chef på Teknisk service, Avesta kommun, i pressmeddelandet.

På fredag, den 4 maj, invigs den nya cirkulationsplatsen med en ceremoni på platsen. Detta börjar klockan 12.30. Programmet består av tal av kommunalrådet Lars Isacsson (S), bandklippning samt fika.

Förslaget om en cirkulationsplats på platsen togs i Trafiknätsanalys 2006.

- Innan arbetet påbörjades var det många Avestabor som hade synpunkter om att anlägga en cirkulationsplats invid en järnvägsövergång, men nu när arbetet slutförts har det mestadels varit positiva synpunkter, säger Mikael Jansson.

Budgeten för projektet var 5 miljoner kronor. Arbetet påbörjades den 12 juni 2017 och kommer att vara helt klart den 30 juni 2018, skriver Avesta kommun.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons