Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog sin kompis med slägga

Annons

Det var den 8 mars som 19-åringen och hans kamrat av okänd anledning blev ovänner. Den unge mannen slog sin kompis i huvudet med en slägga och i ansiktet med knuten näve. Misshandeln skedde i 19-åringens egen lägenhet. Han hade druckit alkohol och intagit obetydliga mängder narkotika. I förhör uppger han att han var kraftigt berusad.

Offret fick ett brott på skallbasen och en blödning i vänstra ögat och fick ligga några dagar på sjukhus för vård.

Gärningsmannen berättar i förhör att han mådde dåligt av att se sin kompis ligga medvetslös och blöda. Därför såg han till att en annan kompis, som också befann sig i lägenheten, ringde efter ambulans medan han själv gick ut på stan där han senare greps av polisen.

Med tanke på att mannen har använt ett livsfarligt tillhygge rubriceras misshandeln som grov. Chefsåklagare Christel Anderberg beskriver 19-åringen som en yngling med drogproblem, men inte kriminell. Han är känd av polisen sedan tidigare, men inte för ett så grovt brott som han nu står åtalad för.

19-åringen är även åtalad för en rad mindre brott, bland annat flera fall av ringa narkotikabrott, rattfylleri, olovlig körning och två bilstölder. Han är även misstänkt för ringa vapenbrott då han har innehaft två 9 millimeters patroner och för olovligt innehav av kniv.

Mer läsning

Annons