Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Grytnäs uppvaktade sina veteraner

Den 29:e november hade PRO Grytnäs bjudit sina 80- och 90-åringar till föreningslokalen för att hedra och uppmärksamma dem.
Fyra 90-åringar hade möjlighet att komma och bland ”ungdomarna” d v s, de som bara var 80 år, deltog 21 personer.

Annons

Ett ordspråk säger att ”Gammal är äldst”, ett faktum som inte kan förnekas. Men vid det här tillfället visad de sig att ytterligare ett ordspråk ”Åldern har ingen betydelse”, gjorde rättvisa åt de inbjudna gästerna.

I 90-årsgruppen ingick, förutom Erik Mattson och Lennart Södergren, även Evy  Lindberg och Ruby Kranz. De båda damerna är tvillingar och riktiga kändisar i Avesta. Båda spelade revy i Avesta, från tidigt 50-tal och har under många år spridit glädje till avestaborna.

I sedvanlig ordning inledde Husbandet tillställningen, varefter PRO- kören ”Grytorna” framträdde med sång. Jubilarerna och övriga gäster fick avnjuta en god smörgåstårta som åtföljdes av kaffe och kaka.

Gästerna verkade trivas och det kunde konstateras att det var ett glatt gäng och i den här åldern visade det sig att åldern bara är siffror på ett papper.

Ingrid Bergman, skådespelerskan, lär en gång ha sagt: Att åldras är som att bestiga ett berg: Man blir lite andfådd, men får en mycket bättre utsikt.

När mötet avslutats och gäster och övriga medlemmar återvände hem, såg de ut att ha haft en trevlig eftermiddag tillsammans. Förhoppningen är att samtliga har och kommer att ha en underbar utsikt, många år framåt i tiden.

Olle Kronberg

 

 

Erik Mattson, Lennart Södergren, Evy Lindberg och Ruby Kranz, medlemmar har under 2017 fyllt 90 år. Foto: Olle Kronberg.
Antalet 80-åringar var betydligt fler. De 21 medlemmar fick svårligen plats på bilden. Foto: Olle Kronberg.
PRO-kören Grytorna underhöll med ett flertal kända och trallvänliga låtar. Foto: Olle Kronberg.

Mer läsning

Annons