Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen utreder samband mellan rån och inbrott i apotek

I lördags utsattes ett apotek i Avesta för ett inbrottsförsök och ett annat för inbrott. Under onsdagen rånades apoteket i Horndal och en gärningsman kunde gripas. Nu undersöker Polisen om det finns något samband mellan händelserna.

Annons

Vid 16-tiden i onsdags rånade en man i 25-årsåldern apoteket i Horndal. Han kom undan med diverse apoteksprodukter. Mannen greps snabbt efter brottet.

Läs mer: Apoteksrånare i Horndal snabbt gripen av polisen

– Polisarbetet var snabbt tack vare att vi fick in en del uppgifter utifrån. Det fanns tillexempel en del vittnesuppgifter och vi fick även ta del av uppgifter från Gävlepolisen. När brottet skedde var det dessutom spårsnö. säger Stefan Dangardt, presstalesman på Dalapolisen.

I lördags vid 20-tiden krossade någon ett fönster på Avesta lasarett och tog sig in i lokalen. Väl inne hade personen även krossat en ruta på apoteket i lasarettet och försökt att ta sig in, men utan att lyckas.

Några timmar senare krossades en ruta på Apotek Hjärtat på Kungsgatan i centrala Avesta. Någon tog sin in i butiken och stal bland annat mediciner och plåster.

Läs mer: Två apotek fick besök av inbrottstjuvar – kom undan med mediciner och plåster

– Det är för tidigt att säga om det finns ett samband, men självklart är det en detalj som vi tittar närmare på och utreder eventuella samband, säger Stefan Dangardt.

Mer läsning

Annons