Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mopedförare åtalas efter trafikolycka – ska ha gjort en omkörning på höger sida

En man från Avesta kommun har åtalats misstänkt för rattfylleri, ringa narkotikabrott, olovlig körning samt vårdslöshet i trafik.
Han ska ha kört moped och orsakat en trafikolycka genom att köra om en bil på höger sida.
Mannen förnekar brott.

Annons
En man från Avesta kommun har åtalats misstänkt för flera brott. Mannen ska ha kört moped och orsakat en trafikolycka genom att köra om en bil på höger sida. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.  Foto: Johan Nilsson / TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Motorvärmare sparar både pengar och miljö – om du använder den rätt

Allt fler vägar saltas – trots alla protester: Därför har Trafikverket sänkt gränsen för när en väg ska saltas

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 55-årsåldern och bosatt i Avesta kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för flera brott efter en mopedfärd i Horndal, Avesta kommun, den 28 maj i fjol.

Enligt åtalet ska mannen ha kört en klass 1-moped utan att ha rätt till det. Under färden ska han ha kört om en personbil på höger sida, vilket fick till följd att han körde in i bilens högra sida. Mannen ska även ha kört mopeden i hög hastighet i samband med omkörningen, som alltså slutade med en trafikolycka.

Mannen ska ha varit påverkad av narkotika i samband med färden och olyckan. Enligt åtalet ska det ha funnits spår av hasch eller annat cannabispreparat, som är narkotikaklassat, i mannens blod efter olyckan.

Mannen står åtalad misstänkt för rattfylleri, ringa narkotikabrott, olovlig körning samt vårdslöshet i trafik.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt föraren av bilen som var inblandad i olyckan, samt ett vittne som ska ha bevittnat olyckan. Åklagaren lägger även fram analysresultat, körkortsuppgifter samt informationsunderlag om trafikolyckan vilket, enligt åklagaren, styrker att mannen har begått de fyra brotten han åtalas för.

Den åtalade mannen vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons