Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen ska ha tagit tag om polisens testiklar och klämt åt – åtalas för tre brott

När mannen skulle omhändertas så ska han ha dödshotat de båda poliserna och sagt till den manlige polisen att han skulle slita loss dennes pungkulor.
Sedan ska han ha tagit tag om den manlige polisens testiklar och klämt åt.
Nu åtalas mannen för tre brott. Han förnekar samtliga.

Annons

En man från Avesta har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för bland annat våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman. Han ska ha tagit tag om en polismans testiklar och klämt åt.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Fotostudion Linslusen vill flytta från centrum till nytt ställe med högt tak och grön trädgård

Villa såldes för 5,9 miljoner kronor – här är de senaste fastighetsaffärerna i Dalarna

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 35-årsåldern och bosatt i ett angränsande län. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Enligt åtalet ska mannen, den 21 december i fjol, ha burit ett aluminiumrör och en skruvmejsel på allmän plats trots att detta inte var befogat. Detta ska ha skett på Kungsgatan i centrala Avesta.

I samband med att två poliser, vid ovan nämnda tillfälle, skulle omhänderta mannen så ska han ha hotat dem båda med våld. Mannen ska ha sagt att han skulle sätta en kula i huvudet på de båda, att han vet vilka de är, var de bor och att de skulle vara rädda för honom. Dessutom ska han ha sagt till den manlige polisen att han skulle slita loss dennes pungkulor och trycka in dem i munnen på honom.

Under omhändertagandet ska mannen sedan ha angripit den manlige polisen med våld genom att ta ett grepp om polisens testiklar och klämt åt så att smärta och ömhet uppstod.

De båda poliserna yrkar på skadestånd från mannen. Den kvinnliga polisen yrkar på 5 000 kronor för kränkning, vilket avser hotet mot henne, och den manlige polisen yrkar på 11 000 kronor för kränkning samt sveda och värk, dels för hotet och dels för våldet som mannen, enligt åtalet, ska ha brukat mot honom.

Den åtalade mannen förnekar samtliga brott som han misstänks för.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons