Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen ska ha monterat ner övervakningskamera och sedan stulit paket – nu åtalas han

En man från Avesta kommun har åtalats misstänkt för sammanlagt 14 brott. Det handlar om misstankar om flera fall av stölder, bland annat ska mannen ha stulit en övervakningskamera och en TV-skärm.
Den åtalade mannen erkänner vissa av brotten medan han förnekar brott i flera andra fall.

Annons

En man från Avesta kommun har åtalats misstänkt för sammanlagt 14 brott. Det handlar om misstankar om flera fall av stölder, bland annat ska mannen ha stulit en övervakningskamera och en TV-skärm. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Beskedet från Postnord upprör – 175 Avestabor får snart ingen post hem längre: "Det är orimligt"

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Stor vinylguide och lista: Här är 16 eftertraktade skivor du faktiskt har en rimlig chans att hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 35-årsåldern och bosatt i Avesta kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för totalt 14 olika brott.

Enligt åtalet ska mannen, den 18 mars i år, ha stulit en övervakningskamera från en butik i Avesta. Efter detta ska mannen ha stulit ett paket från en postterminal i lokalen. Dagen efter ska han ha återvänt till butiken och då stulit en kundkorg med varor.

Den 18 mars ska mannen även ha kopplat ner och stulit en TV-skärm från en annan butik i Avesta, samt hotat en kvinna genom att säga att han skulle komma tillbaka senare och ta henne utanför butiken. Han åtalas nu misstänkt för fyra fall av stöld och ett fall av olaga hot. Mannen förnekar samtliga brott.

Ett par dagar senare, den 22 mars i år, ska mannen ha brutit sig in i en källare tillhörande Landstinget Dalarnas lokaler på Lindsnäsvägen i Avesta och där stulit en våg, en router, en nylonväska och en AP-förstärkare. Vid samma tillfälle ska mannen även brukat narkotika samt haft narkotika och en kniv på sig. Han åtalas därför misstänkt för stöld, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål samt två fall av ringa narkotikabrott. Mannen vill inte ange någon inställning till dessa brottsmisstankar.

Han åtalas även misstänkt för ringa narkotikabrott och dopningsbrott, två brott som ska ha begåtts i Umeå den 10 februari i år. Han ska ha använt alprazolam samt haft dopningsmedel på sig på en plats i Umeå. Mannen erkänner brotten.

Dessutom åtalas mannen för dopningsbrott och två fall av ringa narkotikabrott den 7 november i Sala kommun. Han ska ha varit påverkad av narkotika samt haft narkotika och flera dopningspreparat på sig när han vistades på järnvägsstationen. Mannen erkänner brotten.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons