Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen ska ha brutit sig in i två bostäder i Avesta kommun – nu åtalas han

En man från Avesta kommun har åtalats för flera brott, bland annat för två grova stölder i hemkommunen.
Mannen ska ha brutit sig in i två bostäder, i Krylbo och Avesta, och stulit saker.
Mannen erkänner dessa båda brott.

Annons

En man från Avesta kommun har åtalats för flera brott, bland annat för två grova stölder i hemkommunen. Mannen ska ha brutit sig in i två bostäder, i Krylbo och Avesta, och stulit saker. OBS: Bilden till höger är arrangerad.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Peter och Linda fann varandra på kyrkogården när de sörjde sina partners– nu är de gifta och har företag ihop

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Från pokémon till knivar – här är samlarprylarna som är mer värdefulla än du tror

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 40-årsåldern och bosatt i Avesta kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för flera brott, bland annat för två grova stölder i hemkommunen.

Enligt åtalet ska mannen, någon gång mellan den 21 och den 24 juli i fjol, ha brutit upp ett fönster och på så sätt tagit sig in i en bostad i Avesta. I bostaden ska han sedan bland annat ha stulit elektronikartiklar, smycken, en klocka, en cykel och parfym. Värdet på sakerna ska ha uppgått till över 14 250 kronor.

Samma sak ska ha hänt igen ett par dagar senare. Enligt åtalet ska mannen, någon gång mellan den 25 och den 26 juli i fjol, ha brutit sig in i en bostad i Krylbo, Avesta kommun, genom att ha sönder ett fönster till en källardörr och sedan låsa upp dörren från insidan. I bostaden ska mannen ha stulit smycken, ett fickur, kontanter, fodrat, glasögon, solglasögon, prydnadsföremål, bestick och tennfigurer. Värdet på godset ska ha uppgått till över 1 000 kronor.

Åklagaren anser att de båda brotten bör bedömas som grov stöld, eftersom mannen hade brutit sig in i två bostäder. Den åtalade mannen erkänner de båda fallen av grov stöld.

Vidare åtalas mannen misstänkt för bedrägeri och häleriförseelse, som ska ha begåtts i Stockholm den 26 juli i fjol. Mannen ska ha pantsatt saker som itne tillhörde honom samt köpt eller på annat sätt tagit befattning med en stulen Ipad. Mannen erkänner häleriförseelse men förnekar brott när det gäller bedrägeriet.

Mannen åtalas även för att ha haft en mindre mängd narkotika samt en kniv på sig, när han vistades i Stockholm vid två olika tillfällen i oktober och november i fjol. Mannen erkänner ringa narkotikabrott men förnekar brott när det gäller brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons