Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många besökare på årets antik- och samlarmässa

På årets antik och samlarmässa var inträdet gratis. Det såg välbesökt ut i Avestaparkens lokaler under lördagförmiddagen.

Annons

Lp-skivor, mynt, dalahästar, glas, porslin och saker som är svåra att se vad det är.

Antik- och samlarmässan bjöd på ett mycket brett register av saker från förr. De till synes mycket nyfikna besökarna myllrade kring de välfyllda borden.

– Det är en gammal brandspruta, säger Monica Rabb om en mässingfärgad tingest som står på hennes bord, mellan smått antika magasin och grytlappar.

Det mässingfärgade föremålet mellan grytlappar och gamla magasin är en brandsläckare.

På antik och samlarmässan ligger det mesta lite huller om buller på borden. Det är ett sånt ställe där det går att kombinera ett inköp av en bok om speedwayföraren Tony Rickardsson och en använd gammal Tuborgplåtburk med den klassiska fullgubben på, som säger ”hvergang”.

Annika Eriksson från Norberg, som är här för första gången, förundras över en gammal kaffeburk. Hon köper den inte, men väl några nyproducerade vykort i gammal engelsk stil.

– Det är mysigt och lagom stort här, säger hon.Folk rör sig nära varandra och får stå i kö lite här och var bland stånden.

Birgitta Andersson sålde vitt skilda saker. Lägg märket till hennes skrivbordskit i något som liknar marmor.

I år har inträdet tagits bort vilket verkar ha haft effekt.

– Jag har varit med i några år och jag tycker att det är bra att de har tagit bort inträdet. De tjänar de nog på själva, säger Birgitta Andersson som också säljer vitt skilda produkter.

På hennes bord står en gul leksaksvespa, nära intill ett gammalt skrivbordskit i ett bastant stenmaterial som liknar marmor.

Mer läsning

Annons