Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man och kvinna misstänks för mordförsök – ska ha huggit person i huvudet med yxa

Mannen och kvinnan ska tillsammans ha försökt döda en man i Krylbo genom att slå och hugga honom i huvudet med yxa. Nu åtalas de vid Falu tingsrätt.

Annons

Det var söndagen den 19 november som polisen larmades om ett bråk på en adress i Krylbo, Avesta kommun. Väl på plats möttes patrullen av en svårt skadad man som fick föras i ilfart med ambulans till sjukhus.

Läs även: Polisen misstänker mordförsök – person allvarligt skadad efter bråk

Två personer – en man i 35-årsåldern hemmahörande i Västerås och en kvinna i 25-årsåldern från Avesta kommun, kom att misstänkas för försök till mord och på söndagen häktades de.

Misstänkta för mordförsöket i Krylbo har omhäktats

Ny omhäktning för de misstänkta för försök till mord i Krylbo

Nu åtalas duon vid Falu tingsrätt. I åtalet står att läsa hur de, tillsammans och i samförstånd, ska ha försökt döda mannen genom att slå och hugga honom med en yxa.

Den åtalade mannen ska ha huggit offret i huvudet med yxan – som kvinnan ska ha lämnat över till honom. Kvinnan ska dessutom, i anslutning till gärning, även ha slagit offret i ansiktet samt sedan försökt gömma undan yxan.

Offret ska, som följd av gärningarna, ha fått sårskada, kraftigt blodvite, fraktur i skallbenet, blödning under spindelvävshinnan och hårda hjärnhinnan samt luft i skallen.

I andra hand yrkar åklagaren på att duon ska dömas för synnerligen grov misshandel alternativt att kvinnan ska dömas för medhjälp till försök till mord/synnerligen grov misshandel.

Som bevis lägger man fram förhör med målsäganden och vittnen, protokoll över platsundersökning, beslagsprotokoll och rättsintyg. Både mannen och kvinnan själva nekar till brott.

Se bilder från brottsplatsen i tv-klippet:

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning