Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för slag, sparkar och dödshot – ska ha vridit om näsan på en kvinna

En man från Avesta kommun har åtalats misstänkt för att ha misshandlat och hotat en man samt för att ha misshandlat en kvinna genom att vrida om näsan på henne.
Den åtalade mannen förnekar brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

De var bäst på högskoleprovet i Dalarna – en provskrivare fick 2,00

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Dessa saker är mest populära på Tradera – Presschefen: "Dalarna sticker ut"

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 35-årsåldern och bosatt i Avesta kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänlt för två fall av misshandel och ett fall av olaga hot.

Enligt åtalet ska mannen, den 8 augusti i år, ha utdelat ett slag och en spark mot en annan man efter att först ha jagat honom. Detta ska ha skett i den åtalade mannens bostad.

I samband med detta ska den åtalade mannen även ha höjt en kniv mot den andre mannen och sagt att han skulle döda honom, eller något liknande med samma innebörd. Åklagaren skriver i åtalet att "hotet var sådant att NN kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet".

En man från Avesta kommun har åtalats för två fall av misshandel och ett fall av olaga hot. Mannen ska bland annat ha vridit om näsan på en kvinna. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Foto: Ingvar Karmhed/TT

Dagen före dessa händelser, den 7 augusti, ska den åtalade mannen även ha misshandlat en kvinna genom att vrida om näsan på henne så att hon fick ont i näsan.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt med de båda målsägarna. Mannen som, enligt åtalet, ska ha blivit misshandlad har uppgett att han blev kontaktad av kvinnan som berättade om vad hon varit med om. Därefter ska mannen ha uppsökt den nu åtalade mannen.

Åklagaren lägger även fram fotografier på mannen som ska ha blivit misshandlad.

Den åtalade mannen förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons