Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena Nielsen gästade RPG Avestas möte

Lena Nielsen, syn- och hörselinstruktör i Avesta gästade RPG-träffen torsdagen den 16 november.

Annons

Lena Nielsen berättade om sitt viktiga arbete. Hon ger råd till pensionärer, byter slangar i hörselapparater och berättade att för en person som fått hörapparat kan det ta upp till 1000 timmar för hjärnan att ställa om sig. Seniorcentrum säljer batterier till hörapparater. De kostar 30 kr och då får man sex stycken.

Det är viktigt för äldre att ha rätt belysning, en belysning som inte bländar. För att en person lättare ska hitta i trappor och andra ställen kan man hjälpa till att sätta upp tejp.

Om man vill besöka seniorcentrum behöver man inte beställa tid. Ett hembesök kostar 150 kr och det måste tidsbeställas. En del frågor ställdes och fick svar.

Så vidtog önskesånger med Margareta Jernberg Olsson vid pianot. Lena avtackades med blommor och varma applåder. Den som ville kunde redan nu anmäla sig till höstens sista samling den 14 december då Avestas Lucia kommer. Vid nästa samling i Centrumgården gästar teologie doktor David Fischer. Till den samlingen har präster och pastorer inbjudits.

Text: Maisie Edman Hollman

Lena Nielsen, syn- och hörselinstruktör i Avesta var inbjuden gäst då RPG höll sitt senaste möte. Foto: Åke Hollman

Mer läsning

Annons