Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnade bankomatkort efter tortyr

Annons

De tre känner varandra sedan tidigare och mannen släppte enligt åklagaren in de två andra frivilligt i sin lägenhet vid lunchtid den 17 februari. Sedan ska han ha slagits med en hammare mot knäna, stuckits med kniv och blyertspenna samt upprepade gånger fått motta knytnävsslag och sparkar i huvudet. De två männen har dessutom torterat och sexuellt förnedrat honom med elchocker och en vinflaska.

Genom misshandeln ska männen ha tvingat till sig brottsoffret bankomatkort och kod. Samtidigt som den ene av de misstänkta gärningsmännen ska ha tagit ut sammanlagt 12 700 kronor på kortet har den andre stannat kvar och vaktat den misshandlade mannen. De misstänks även för att ha stulit tre mobiltelefoner från mannen.

Men våldsturnén började redan föregående kväll med en misshandel på Telegatan i Avesta enligt åtalet. De två männen ska ha sparkat en annan bekant i huvudet upprepade gånger medan han låg på marken. Senare samma kväll misstänks de för att ha slagit ytterligare en man i ansiktet och stuckit honom i ryggen med ett vasst föremål.

Natten mot den 17 februari ska de ha sparkat en tredje man i ansiktet utanför krogen Aspendos i Avesta. När polisen kommer till platsen gjorde den 23-årige Avestabon våldsamt motstånd. Båda togs in till förhör, polisen beslagtog 23-åringens fällkniv och släppte männen senare på morgonen.

Efter den grova misshandeln i lägenheten stal de enligt stämningsansökan en bil. Färden fick ett abrupt slut när bilen körs av vägen och totalkvaddas vid Axmartavlan vid E4:an i Gävle kommun.

Därefter greps männen av Gävlepolisen på grund av misstanke om innehav av narkotika och bilstöld. På polisstationen testades de för narkotikapåverkan och polisen beslagtog den 25-årige Bollnäsbons yxa och bajonett. När mannen skulle sättas i arrest gjorde han våldsamt motstånd och slog en av polismännen mot bröstet och armarna. Även hans kamrat gjorde våldsamt motstånd.

De misstänks även för en rad andra våldsbrott. Den 23-årige Avestabon ska den 30 december 2006 ha utsatt en kroggäst på Nya Star Hotel i Avesta för misshandel och hotat att döda mannen om han anmälde misshandeln till polisen.

Den 25-årige Bollnäsbon misstänks för att den 6 januari i år ha slagit ett glas i ansiktet på en annan man på Trapper bar i Avesta.

Mer läsning

Annons