Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna blev misshandlad och utelåst utan kläder – nu döms expojkvännen för misshandel

En kvinna blev misshandlad av sin dåvarande pojkvän som sedan släpade ut henne och låste ytterdörren. Detta skedde på en plats i Avesta kommun.
Kvinnan fick sedan sitta utanför dörren, utan några kläder på sig.
Nu har mannen dömts för misshandel av kvinnan. Han har erkänt ringa misshandel.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Risk för motorstopp i kylan – här är de viktiga sakerna du ska ha i bilen på vintern

100 000 saknar skyddsrum i Dalarna: "Det är först till kvarn som gäller"

Åtta bra tips: Så skyddar du dig mot inbrott

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 35-årsåldern och bosatt i Avesta kommun.

I mitten av mars i år upptäckte mannen att hans dåvarande flickvän hade skickat en bild på sig själv till en annan man. Han blev då upprörd. Parternas historier om händelseförloppet går isär en aning. De är dock överens om att båda två var berusade.

Enligt kvinnan slog mannen henne i ansiktet med handflatan omkring fem gånger. Sedan knuffade han omkull henne och släpade ut henne i ett annat rum. Sedan spottade han henne i ansiktet och hon spottade tillbaka.

Därefter har kvinnan berättat att hon låg i fosterställning på golvet medan mannen sparkade på henne. Sedan släpade han ut henne genom ytterdörren och låste henne. Hon satt utanför bostaden utan kläder. Efter en stund kastade mannen ut en påse med kläder samt hennes telefon, varpå hon ringde en anhörig som kontaktade polisen.

Mannen har erkänt ringa misshandel, men förnekar misshandel "av normalgraden." Han har uppgett att han bad kvinnan att lämna bostaden, efter att ha sett att hon hade skickat en bild till en annan man. När kvinnan ville förklara sig så knuffade han henne i från sig samt gav henne två örfilar, för att hon skulle "vakna till och förstå att hon skulle gå därifrån". Mannen tror att kvinnan har fått sina skador efter att ha ramlat mot en bänk.

En anhörig till kvinnan har berättat att kvinnan ringde och var väldigt ledsen. Hon berättade om misshandeln och fick hjälp med att ringa polisen. Efteråt har vittnet sett bilder på hur kvinnan såg ut efter misshandeln.

En man bosatt i Avesta kommun har dömts till villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst för att ha misshandlat sin före detta flickvän.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Falu tingsrätt anser att det är klarlagt att mannen blev upprörd och våldsam efter att ha upptäckt att kvinnan hade skickat en bild på sig själv till en annan man. Dessutom anser tingsrätten att det har framgått att mannen släpade kvinnan på golvet och att hon blev utelåst, när hon inte hade några kläder på sig.

Tingsrätten anser att kvinnan har lämnat trovärdiga och detaljerade uppgifter som vinner stöd av den skriftliga bevisningen, blanda annat fotografier av kvinnans skador, samt att mannen delvis bekräftar kvinnans uppgifter.

Falu tingsrätt dömer mannen för misshandel. Han döms till skyddstillsyn med 100 timmars samhällstjänst. Tingsrätten påpekar i sin dom att om fängelse i stället hade valts som påföljd så hade mannen dömts till fyra månaders fängelse.

Dessutom ska mannen betala 17 400 kronor i skadestånd till den misshandlade kvinnan samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons