Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna åtalas för rån – ska ha riskerat att smitta butiksbiträde med hepatit C

En kvinna ska ha stulit varor från en mataffär i Avesta och sedan attackerat ett butiksbiträde. Kvinnan ska ha bitit honom i handen och riskerat att smitta honom med hepatit C, enligt åtalet.
Nu åtalas kvinnan för rån och ringa narkotikabrott. Hon erkänner snatteri.

Annons
En kvinna har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för rån och ringa narkotikabrott. Kvinnan ska ha stulit varor från en mataffär i Avesta och sedan attackerat ett butiksbiträde. Kvinnan ska ha bitit honom i handen och därmed riskerat att smitta honom med hepatit C, enligt åtalet.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Nu byggs provisorisk återvinningscentral för miljoner – utdraget rondellbygge försenar industriområde

Lista: De mest jagade skotermärkena i Dalarna – så tjänar du tusenlappar på att sälja eller köpa skoter

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

SÅ KÖPER DU PLUS

Kvinnan i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i Avesta kommun. Hon har nu åtalats misstänkt för rån och ringa narkotikabrott.

Enligt åtalet ska kvinnan, den 2 september i fjol, ha stulit varor värda 212 kronor från en mataffär i Avesta. En man som jobbade i affären ska ha tagit kvinnan på bar gärning men när han försökte ta tillbaka de stulna varorna så ska mannen ha sparkat honom i bröstet, slagit honom i ansiktet, rivit honom på kroppen samt bitit honom i handen.

Enligt åtalet ska mannen ha fått bland annat rivmärken och bitmärken med blodvite och fara för blodsmittan hepatit C, då kvinnan, enligt journalteckningar, ska ha hepatit C.

Kvinnan ska även, vid samma tillfälle, ha använt alprazolam, diazepam, amfetamin och hasch, eller annat cannabispreparat, som är narkotikaklassat.

Hon erkänner snatteri men förnekar rån. Det framgår inte av åtalet om hon erkänner eller förnekar brott när det gäller ringa narkotikabrott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons