Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körkortslös man döms för bilfärd – skyller på att bilen stod på fel ställe

En man från Avesta kommun körde bil trots att saknade körkort.
Mannen har förnekat brott och berättat att han hade köpt en bil, som dock levererades till fel ställe. Då mannen skulle flytta bilen så kom polisen. Tingsrätten köpte dock inte den förklaringen.

Annons

En körkortslös man från olovlig körning döms för olovlig körning. Han förnekar brott och skyller på att bilen stod på fel ställe och att han bara skulle flytta den. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

"Det är som att köra på en åker" – Avestabor är missnöjda med vägunderhållet i centrum

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Polisen: "Mobilen är ett brottsverktyg som borde förbjudas i skolorna"

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 20-årsåldern och bosatt i Avesta kommun. Den 29 september i fjol körde mannen bil på Axel Johnsons väg i Avesta, trots att han saknade körkort.

Mannen har vidgått händelseförloppet men förnekar brott. Under förundersökningen uppgav mannen att han hade varit på Burger King och sedan stoppades av polisen, när han körde därifrån.

I ett senare förhör hade han dock ändrat sin berättelse och i stället uppgett att han hade köpt bilen i fråga, för att övningsköra med den. Då bilen hade levererats till fel plats skulle han flytta på bilen och det var då polisen stoppade honom.

Falu tingsrätt köper inte mannens förklaring utan konstaterar att mannen har kört bilen, oavsett om det bara handlade om en kortare sträcka, och dömer honom för olovlig körning. Han döms till att betala 30 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 1 500 kronor.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons