Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjells Avestavy är årets Bästa Folkarebild

Oftast fotograferar Kjell Gustafsson fåglar. Trots att han skickade in en bild på en gärdsmyg och annan på en slaguggla var det en bild över Avesta i nattskrud som tog hem första pris i Bästa Folkarebilden.

Annons

Från en utkiksplats vid Avesta hamn fotograferade Kjell Gustafsson en bild över Gamla byn, Avesta kyrka och Sundh center. Den bilden skickade han senare in till den årliga tävlingen Bästa Folkarebilden.

– Jag åkte hit och testade ett nytt objektiv. Jag stod precis här och fotograferade, säger Kjell Gustafsson och fortsätter:

– Gamla byn är fint men jag ville fotografera från en annan vinkel. De flesta bilder som tas är inne bland husen.

Kjell Gustafssons vinnarbild.

När tidningen träffar honom vid Avesta hamn är det ljust, men när Kjell Gustafsson tog bilden var det mörkare.

– Mörkerbilder är ofta effektfulla om man får med mycket ljus i dem, säger han.

Från den här platsen tog Kjell Gustafsson årets Bästa Folkarebild – en mörkerbild över bland annat Gamla byn, Avesta kyrka och Sundh center.

Kjell Gustafsson har ett stort fotointresse, men det är inte landskap eller stadsvyer som oftast får fungera som motiv.

– Egentligen är det fåglar som jag gillar. Jag skickade även in en bild på en gärdsmyg och en annan på en slaguggla med en mus i näbben, berättar han.

Under fredagen hängdes alla 30 bidrag som lämnats in till tävlingen i Avesta konsthall i biblioteket. På lördag öppnar själva utställningen.

Jan Westlund tog bilden som kom två i tävlingen, höstlöv, och Ingemar Sevemyr kammade hem tredjeplatsen med en konsertbild från Torp.

Mer läsning

Annons