Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjell - årets dansare

/
  • Dansade hem segern. Kjell Söderlund, Disco - Kjell, från Avesta, vann första pris i kategorin Årets dans när Kanal 5:s program 100 höjdare sände finalen i tv.

Annons

För sju år sedan var Kjell Söderblom med om en allvarlig tågolycka. Läkarna trodde att han aldrig skulle kunna gå igen, men Kjell bevisade motsatsen. Han började dansa, till en början på ett ben eftersom han ville undvika smärtan av ett diskbråck. Men med tiden blev han så bra att han kunde dansa som vanligt. Och sedan har det bara snurrat på. Kjell dansar sig genom livet; tre till fem gånger i veckan besöker han ett danshak där han shakar loss. Det ska vara ställen med ordentligt drag, och fartfylld disko. Så nyproducerad som möjligt, även om det finns en och annan 90-tals hit som duger tycker Kjell. Det är tempot som är det viktigaste.

- I lördags var jag på Harrys i Falun, det var bra, säger han.

Tack vare sin dansintensitet uppmärksammades han av Filip Vikingsson och Fredrik Hammar, programledarna för 100 höjdare i Kanal 5. I och med att inslaget med honom hade visats i säsongens första program blev han "Disco - Kjell" med hela svenska folket. Och i måndagens gala, som redan hade några veckor på nacken då den sändes men vars resultat varit hemligt, kunde vi se honom ta hem segern i kategorin Årets dans, framröstad av tittarna.

- Det var lite nervöst, säger han. Men det var värre första gången de var hemma hos mig och filmade.

Att han vann kategorin var ingen större överraskning för honom själv, men han var även nominerad till Skandinaviens skönaste människa, men den titeln gick istället till Edwin Johansson, eller "Smink - Edwin". Men besvikelsen över den förlorade titel verkar ha runnit av Kjell snabbt. I samband med galan fick han dansa loss på KGB Bar och restaurant i Stockholm, äta gott och bo på hotell och det var inte helt fel tycker han.

- Allt var väldigt bra. Hela 100 höjdare - staben är trevliga, säger han.

Mer läsning

Annons